Dátum: 2024 július 12. (péntek) | Izabella, Dalma

UTE Ökölvívó szakosztály története

LILA-FEHÉRBEN

Az UTE ökölvívó szakosztály rövid történelme

Nemzeti Sport 1926. január 15-i száma:

Az UTE bokszolószakosztálya megalakult. A stadionban minden kedden, csütörtökön és szombaton 5-9-ig folyó tréningen érdeklődőket szívesen lát a szakosztály vezetősége. Az UTE trénere Nánay, az MTC nehézsúlyú versenyzője. A megalakulás idejétől számított alig egy hónap elteltével a Welter súlyú Zust elindul az FTC meghívásos versenyén. Vereséget szenved, de nem vall szégyent. Az év végén kezdődő Budapest-bajnokágon a könnyű súlyú Szőke József aranyat, Petonszky István bronzot szerzett, s a régi képviselő házban lezajlott csaták után így ír a krónikás: szépen szerepeltek az MTK, az UTE, a TTC, a Spárta és a B.Vasutas versenyzői.

Sajnálatosan azonban az egyesület akkori vezetői nem kezelték sportágunk ügyét az elvárásoknak megfelelően, így hamar (4 évi, küszködések közepette elért sok siker után...) feloszlatta a szakosztályt.

 

20 évet kellett várni és ekkor 1950. március 31.én az Egyesült Izzó kultúrtermében, az UTE és a belügyminisztériumi sportkörök egyesülési közgyűlésén Kádár János belügyminiszter felszólalásában utal arra, hogy a továbbiakban az UTE minden meglévő szakosztálya tovább működik az egyesülés után, sőt egész sor új szakosztállyal bővül az egyesület.

A beszéde után a BRE ökölvívó szaktanácsadója, Rónai Zoltán elmondja, hogy az UTE egykori hagyományait felelevenítve és a BRE hagyományait folytatva, kívánatos lenne ökölvívó szakosztály működtetése is.

Képek

Challenge day 2019 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41