Dátum: 2020 július 4. (szombat) | Ulrik

hírek

Virbán Gábor bronzéremmel zárta az Anapában zajló ifjúsági Európa-bajnokságot!

Boksz szakosztály 2016-06-15

Az oroszországi Anapában zajló ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság szombati versenynapján az utolsóként ringbe lépő magyar Virbán Gábor (UTE) az első mérkőzésén nyert, ezzel már minimum bronzérmes!

46-49 kg Virbán Gábor - Dylan Arbuckle.(skót) 3-0 A döntőbejutásért Virbán Gábor ellenfele az olasz Nicola Corbella volt, és nagy csatában, pontozással búcsúzott a versenytől. Virbán az elődöntőbe jutással bronzéremmel zárt.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben meglehetősen gyengén teljesített a magyar ifjúsági ökölvívó válogatott, Füzesy Zoltán bokszolóinak többsége első mérkőzésén kiesett, csak Szaka István és Tallósi Péter nyert mérkőzést, de a negyeddöntőben nekik is véget ért a verseny. Ekkor jött Virbán Gábor, aki – a kisebb létszámú mezőnynek is köszönhetően – egyetlen győzelemmel a 49 kilósok mezőnyének elődöntőjében találta magát.

Kommunikációs nehézségek miatt az Oroszországban tartózkódó stáb és Füzesy Zoltán ifjúsági kapitány csak a hazaérkezést követően tudja értékelni az Eb-t, ezért Kovács Lászlót, a felnőttek utánpótlásra is rálátással bíró kapitányát kérdeztük. „Többet vártam, főleg a Kontrecz, Szaka kettőstől – mondta, a bakui olimpiai kvalifikációs tornára indultában, és a reptéren értük utol. – Tallósi Péter és Virbán Gábor teljesítményével elégedett vagyok.”

A válogatott gyengébb szereplésének okaira egyelőre nem tudott magyarázatot adni. „Meg kell nézzük a mérkőzések videófelvételét, akkor leülünk, és átbeszéljük a történteket.”

Gedó György, a szövetség szakfelügyelője nem esett kétségbe az Eb vártnál rosszabb alakulása láttán. „Ennek a kis eredménynek is örülök, Virbán tehetséges fiatalember, többször okozott már meglepetést. Jó körülmények között, tisztességesen fel tudott készülni. A következő időszak dönti el, képes lesz-e tartani ezt a fejlődési ütemet. A többiek is mindent megtettek, most ennyi volt bennük – mondta Gedó. – Talán több felhozó mérkőzést kellett volna vívniuk az elutazás előtt, de utólag már könnyű okosnak lenni.”

Nem mellesleg Gábor jelölt a DigiSport, Nap Hőse szavazáson! IDE kattitntva lehet rá szavazni illetve a bemutatkozó videóját megtekinteni!

 

Gratulálunk!

(forrás: monokli.hu)

Képek

Budapest Open című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41