Dátum: 2020 július 4. (szombat) | Ulrik

hírek

Kontrecz és Virbán a felnőtt mezőnyben is győzni tudott

Boksz szakosztály 2016-03-23

Hazai élvonalunk legjobbjai az olimpiai kvalifikációs tornákon való szereplés jogáért szálltak ringbe március 4-én és 5-én ”a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a Gróf Széchényi Emlékversenyen. A tét óriási volt. Aki itt győz, az indulhat az áprilisi Isztanbulban megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs tornán!


Farkas Józsefet az UTE ökölvívók vezetőjét kérdezzük:

Várható volt a sikeres szereplés? Hiszen a két fiatal újpesti öklöző még soha sem villanthatta meg tudását az igen erős felnőtt mezőnyben!
- Reménykedtem! Azt sugalltam magam felé, amit egyébként tanítványaim vonatkozásában is elsődlegesnek tartok, hogy a győzelem, melyet mindegyikőnk megérdemelt - és itt a két bajnokunkon felül elsősorban a Madárfészekben precíz munkát végző Erdei Zsolt TEAM-re gondolok, de tanítványaink szüleire, és a MÖSZ akadémiarendszerében tevékenykedő pedagógusokra is!- szóval ezért a győzelemért annyira nehéz és áldozatos utat kell bejárni, de most, és éppen most szólítja meg lehetőségeinket!
Az akarat akkor szárnyal, ha az egység - amely elkíséri -, töretlen. Nos, a Grófunkról elnevezett tornánkon minden összeállt!


Milyen volt az emlékverseny rendezése?
-Általában, ha a siker felér az egekig, minden megszépül. Azonban e Torna a kiválasztottjaink magas szintű győzni akarásával és névadójához méltó kimagasló rendezési körülményeivel is emlékezetes lesz nekem. Ez úton is meg szeretném köszönni Széchenyi Tímeának és az emlékverseny ötletgazda kezdeményezőjének a Gróf Széchenyi család Alapítványnak a lehetőséget. Felemelő érzés volt mellettük állni, látni és érezni érdeklődésük lankadatlan voltát. A Család valamennyi tagja együtt élt sportágunkkal, versenyzőinkkel, vezetőinkkel, hírességeinkkel. Mert voltak jó néhányan!

Hogyan látta a 46 kilós Virbán Gábor és a 64 kilós Kontrecz Márk mérkőzéseit? Mindkét napon győzni tudtak a felnőtt mezőnyben!

- A fiúk győzelmeiről csak szuperlatívuszokban tudnék szólni, ezért javaslom őket megkérdezni, eljött az idő, hogy meg tanuljanak magas szinten és felelősen nyilatkozni is!
- Egyébként keddtől már Tatán lesznek s menetelnek tovább álmaik felé.

 

Részt vettünk fiatal tehetségeinkkel a 2016. évi Budapest Bajnokságon. Első nap két mérkőzésünk volt és idő előtt (vagyis az első menetben) tko-s győzelmet arattak fiaink!

Kiss levente Hunor élete első meccse nem is alakulhatott volna jobban, mint egy vad északi harcos csapott le ellenfelére(akinek persze gratulálunk helytállásáért).


Suki József pedig hozta a kötelezőt.

 Fekete Ivánnak a bronzéremhez gratulálunk!

 GRATULÁLUNK ÖKÖLVÍVÓINKNAK! CSAK ÍGY TOVÁBB!!!

HAJRÁ UTE!!!

Képek

Taekwondo farsang - 2019.03.01. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41