Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Három újpesti aranyérem az országos junior bokszbajnokságon!

Boksz szakosztály 2017-10-31

Miközben az elmúlt héten az ifjúságiak a törökországi Európa-bajnokságon viaskodtak, az eggyel fiatalabb korosztály (az ökölvívásban az a junior) legjobbjai Egerben, az országos bajnokságon léptek szorítóba. A legjobbaknak a szövetség elnöke, Erdei Zsolt gratulált.

A juniorkorú öklözők az országos bajnokságon, az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokában osztogatták a kesztyűs pofonokat, stílszerűbben: az egyeneseket, a csapottakat, a horgokat vagy a lengőket, hogy a zárónapon mind a 13 kategóriában bajnokot avassanak.

Egy híján ötven klub képviseletében másfélszázan vágtak a küzdelmeknek, a végelszámolásban viszont már csak 14 egyesület versenyzői voltak érdekeltek, közülük is a legeredményesebbnek az Eger bizonyult három arany- és két ezüstéremmel. Az UTE három első és egy második hellyel gazdagodott, de nem lehetett csalódott Debrecen és Kaposvár sem: klubjuk mindkét döntőse arannyal távozott Egerből. Okkal érezhettek ugyanakkor keserűséget a vecsésiek, miután mindkét döntős öklözőjük vereséggel hagyta el a szorítót.

A múlt évi győztesek közül ismételt, jobban mondva újfent bajnoki címet szerzett, csak éppen már magasabb súlycsoportban két egri: Szőllősy Richárd, aki tavaly 52, idén pedig 60 kilogrammban volt a legjobb, továbbá Berecz Lionel, aki 54 helyett ezúttal 57 kg-ban lett aranyérmes. Szőllősy a klubtársát, Kuzma Krisztiánt múlta felül 3–2-es pontozással a fináléban, míg a másik „testvérháborúban”, a plusz 80-ban lezajlott újpesti házi döntő után Suki József kezét emelték magasba, aki – szintén minimális különbséggel nyerve – Kiss Leventét szorította a dobogó második fokára.

JUNIOR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, EGER
Az aranyérmesek
46 kg: Bernáth Zoltán (DVS). 48 kg: Bernáth Richárd (DVS). 50 kg: Bari Viktor (ESI). 52 kg: Lakatos Zsolt (RSK). 54 kg: Fekete Iván (UTE). 57 kg: Berecz Lionel (ESI). 60 kg: Szőllősy Richárd (ESI). 63 kg: Szamkó Zsolt (MMF). 66 kg: Fekete Zoltán (KSC). 70 kg: Györei Barnabás (RSK). 75 kg: Kóczián Dávid (UTE). 80 kg: Juhos István (SUR). +80 kg: Suki József (UTE)

(forrás: nso.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41