Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Értékelés a női országos bajnokságról

Boksz szakosztály 2007-11-27

Szakosztályunk a Magyar Köztársaság 2007. évi Női Magyar Bajnokságra alábbi versenyzőit nevezte

1. 54 kg Páldi Éva
2. 57/60 kg Blénesi Júlia
3. 60/66 kg Gerhát Mónkia
4. 63 kg Pécsiné Lázár Melinda
5. 66 kg Szabó Andrea
6. 66/70 kg Székely Dóra
7. 80/86 kg Takács Éva
8. 80/86 kg Kurczin Brigitta

Sajnálatosan nevezett versenyzőink közül egyedül Kurczin Brigi nem tudott megfelelően készülni, így ő végül is úgy döntött, hogy nem vállalja az indulást, s így lecsúsztunk a csapat győzteseknek járó dobogó II. fokára.

Végeredmények
46 kg : 48 kg :
I. Kovács Ildikó SZB I. Csík Mónika NYV
II. Csapó Ágnes GYS II. Böde Anita BBK
III. Németh Csilla NYV

50 kg : 52 kg :
I. Gombos Gabriella BIG I. Kis-Fekete Katalin KKF
II. Dobrádi Csilla GYS II. Demeter Zsuzsanna NYV
III. Lakatos Andrea AKD III. Nyitrai Kinga SGY
III. Bussa Dalma MMF

54 kg : 57 kg :
I. Páldi Éva UTE I. Szuknai Zsuzsanna SZB
II. Némedi Csilla SGY II. Dömsödi Renáta ZBC
III. Nagy Katalin VSC
III. Kis Varga Bettina PVS
V. Sánta Enikő GYS
VI. Boros Gyöngyi TBS

60 kg : 63 kg :
I. Szabó Beáta DVS I. Nagy Tímea NYV
II. Pezdány Edina PVS II. Pécsiné Lázár Melinda UTE
III. Kovács Mónika PVS III. Gerhát Mónika UTE
III. Vass Diana VSC III. Sóvársz ki Brigitta TBS
V. Ploveczki Krisztina MTK ! V. Groholy Diana VSC
VI. Kovács Klára BIG VI. Csiki Emese HBC
8. Blénesi Júlia UTE

66 kg : 70 kg :
I. Csejtei Csilla HVS I. Halászné Surán Judit VEC
II. Nagy Bianka KNS II. Székely Dóra UTE
III. Szabados Szilvia JSE III. Szabó Andrea UTE
III. Köles Katalin GYS
75 kg :
I. Ducza Anita NYV 80 kg :
II. Szabó Mária PVS I. Mászlé Edina HIS

86 kg :
I. Kovács Mária PVS
II. Takács Éva UTE


Szabó Beáta DVSC-Derecske a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó versenyző.
Az egyesületek közötti pontverseny az alábbiak szerint alakult:
I. NYVSC 29,5 Pont
II. UTE 29 Pont
III. PVSK 24 Pont
25 klub 54 versenyzőjét nevezete és végül is 23 klub 46 versenyzővel indult, jelent meg a Bajnokságon.

Elmondható, hogy versenyzőink példaértékűen helyt álltak, bár ezt a jelzőt, hogy "példaértékűen" kissé óvatosan írjuk itt le, nehogy a Küzdőtérmagazin főszerkesztőjének a fülébe jusson, és visszakérdezzen nyilvánosan: akkor miért nem lettek elsők? Talán valami nagy baj van az UTE háza körül?

Gyors és rövid választ küldünk hát részére: minden rendben van!

Rövid értékelés:

Páldi Éva (54 kg) aki egyébként többszörös magyar bajnoki és világbajnoki 5. helyezéssel dicsekedhet, súlycsoportjában 1 számú kiemeltként a vasasos Nagy Katalinnal kezdett és az egyhangú pontozásos győzelme ellenére komoly ellenféllel találta magát szembe. Nagy Katalin igen erős és magabiztos küzdelmet, ellenállást tanúsított, mutatott be.

Évának az orra is megsérült a nagy küzdelemben.

A döntőben sem volt könnyű dolga versenyző lányunknak (ellenfele a Soproni Némedi Csilla volt), egyrészt sérült orra hátráltatta, de végül is reális, 3:2-es pontozással bajnoki címet szerzett ismét.
Gratulálunk Éva! Jövőre új klubodban hasonló sikereket érjél el!

60 kg-os versenyzőnk Bélesi Júlia a legnépesebb súlycsoportban már az első napon szorítóba léphetett. Sajnos igen nagy és szoros küzdelemben 4:1-es pontozásos vereséget szenvedett, és ezzel kiesett a további küzdelmekből. Ellenfelét a pécsi Kovács Mónikát másnap az a debreceni Szabó Beáta búcsúztatta, aki végül is nem csak a saját súlycsoportjának a legjobbja lett, de a szakvezetés megszavazta a 2007. évi Női OB legjobbjának is egyben.

63 kg-ban két versenyzőt is indítottunk.
Pécsiné már többször is bizonyította rátermettségét, hiszen a Moszkvában megrende zett 2006-os Női VB-n ő képviselte a magyar színeket, azonba! n a 17 éves Gerhát Mónika élete első mérkőzését vívhatta itt!
Mivel a sorsolás nem volt kedvező számára, hiszen a tavalyi év bajnokával került szemben edzője jobbnak vélte, ha nem ez alkalommal lesz bedobva a mély vízbe, így hamar bedobta a törölközőt, amit a lelkes kislány meg is siratott, hiszen küzdeni szeretett volna.
Pécsiné már a selejtező napján mérkőzött Csiki Emese (HBC) ellen és gyors un. RSC-s győzelmet aratott az első menetben.
Második napon azonban az a Sóvárszki Brigitta állt vele szemben, aki köztudottan jó és kemény öklöző-lány hírében áll! A tatabányai ökölvívó-iskola minden fejezetét felhasználva, már az első menet legelején meglepően támadólag lépett fel Melinda ellenében, és gondot okozott ez nem csak Melindának, de a sarokban feszengő edzőjének is!
Végül azonban sikerült a ritmust felvenni az UTÉ-s versenyzőnknek, és kétszer is döntő erejű ütést helyezett el Brigittán.
A mérkőzésvezető beszüntette ez után a mérkőzést, bár Brigitta még harcra késznek találta magát, s edzője Rózsa András is úgy vélte azt.
Melinda a Döntőben akár csak tavaly, a Nyíregyházi Nagy Tímeával került szembe, és szinte megismétlődött a tavalyi jelenet: Nem találja az ütőtávot, szemlátomást nagyot és végérvényeset akar ütni, ellenfele kerülgeti, néha megpiszkálja a fejvédőjét, Melinda többet talál, de többet is üt céltalanul.
A bírók nyilván ismét azt nézték, hogy ki ütött kevesebbet a levegőbe! Így persze Nagy Tímea győzött és így már el is dőlt a csapatok közötti verseny.
A 66 kg-ot Szabó Andrea nem tudta hozni. Ebben nagyrészt közrejátszott a felkészülését hátráltató betegsége. Egy súlycsoporttal feljebb is eredményes lehetett volna, ha nem rögtön a későbbi bajnokkal Halászné Surján Judittal kellett volna mérkőznie.
Bár még nem volt teljesen alárendelt szerepben Andrea, edzője a felkészülés alatti problémákat, valamint az ellenfél képességeit átlátva, rögtön az elején feladta a küzdelmet.

Székely Dórát is ebben a súlycsoportban nevezte szakosztályunk.
Dóra még csak 3 hónapja kezdte el komolyabban az ökölvívást a KSI termében, de már is olyan tehetségnek mutatta magát, hogy merte indítani a szakosztályi vezetés ezen az OB-n.
Az első napon egy érett öklöző nővel, a gyöngyösi Köles Katalinnal verekedett meg a továbbjutásért és a kemény csatában -bár győzedelmeskedett!- eltörött az orra.
Edzője a döntőben nem is akarta további küzdelemre sarkalni, hiszen Surján Judit úgy nézett ki, megállíthatatlan.
Ám versenyzőnk, szó szerint kikönyörögte magának a küzdelmi lehetőséget, és mindvégig, egyenrangú ellenfélként állta a sarat, sőt! Sok szemet gyönyörködtető ütést, mozdulatot produkálva vissza adata a reményt a csapatgyőzelem érdekében.
3:2-re kapott ki Dóra!

86 kg-ban Takács Éva a felkészülése során már aratott győzelmet, mégpedig a súlyba való kerülése érdekében kellett elsősorban saját magát legyőznie!
A ver seny mérlegelése előtti reggelen még 2 kg súlyfelesleg volt rajta!
Farkas József edző gépkocsijában Debrecenig teljes maximális fűtést üzemeltetett, s így a súlycsoportba kerülés elkerülhetetlen volt.
Éva súlycsoportja talán a leg-leg-leg, itt mér be ugyanis rendszeresen a legkevesebb versenyző, de itt áll a trónon a legeredményesebb magyar versenyző Kovács Mária is!
Mivel csak ketten voltak, a döntőben itt sem engedte az újpesti edző a küzdelem komolyra fordulását, és feladta azt.

Gratulálunk a lányoknak és felkészítőiknek : Giorgadze Levannak, Gregárik Krisztiánnak, Kállai Istvánnak, valamint Farkas József vezetőedzőnek is!
Ez úton is szeretnénk megköszönni támogatóinknak az erkölcsi és az anyagi támogatásukat egyaránt, hiszen mindezek nélkül nem itt tartanánk!

HAJRÁ UTE!
HAJRÁ ÚJPEST!

Képek

Atlétikáink őszi edzőtáborokban című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41