Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Egy aranyat és két ezüstérmet szereztünk az ifjúsági magyar bajnokságon!

Boksz szakosztály 2016-10-11

A Halassy Olivér Sportcsarnokban lezajlott az ifjúsági ökölvívó országos bajnokság, tíz súlycsoportban osztották ki a magyar bajnoki címet. Ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány és Füzesy Zoltán vezetőedző mindeközben azt figyelte, kiket vehetnek számításba a novemberi, szentpétervári világbajnokságra készülő válogatott kereténél.

A legrangosabb hazai megmérettetéssel finiséhez érkezett az ifjúsági ökölvívók világbajnoki felkészülése. A tizenhét és tizennyolc évesek szentpétervári világbajnoksága előtt ugyan még Linzbe is elutazik a válogatott, ám a fő kérdések a Halassy Olivér Sportcsarnokban rendezett országos bajnokságon dőltek el.

„Az ob a hazai versenyek csúcsa, most pedig kettős tétje is volt, mert amellett, hogy természetesen mindenki szeretett volna magyar bajnoki címmel hazamenni, ez volt a novemberi világbajnokság fő válogatóversenye” – mondta az ifik felkészítéséért is felelő ifj. Balzsay Károly.

„Elég híg volt a mezőny, de innen lehet fejlődni. Az alapcsapat már korábban megvolt, az ob-n azoknak a srácoknak a formáját figyeltük elsősorban, akik még a látókörünkben vannak” – vette át a szót Füzesy Zoltán vezetőedző, majd hozzátette, az U21-es magyar kupát is figyelemmel kísérik majd, mert azon ifjúsági korúak is indulnak, és az ott látottak alapján is történhetnek még változások a vb-keretben.

„Két-három súlycsoportban sajnos csak néhány versenyzőből tudunk válogatni, az utazó csapatot a vb előtti három hetes tatai edzőtábor során fogjuk kihirdetni” – mondta Balzsay, aki szövetségi kapitányként már olyan szemmel is követi a fiatalok teljesítményét, hogy kiből lehet két-három éven belül stabil felnőtt kerettag. „Muszáj bennük bízni, én pedig nagyon szeretném, ha erősödne az ökölvívás megtartó ereje, és e srácok közül már egy sem tűnne el.”

Ami az országos bajnokságot illeti, a döntőben már meglehetősen magas volt a színvonal. „Akadtak kifejezetten parádés összecsapások, az egyik ilyen Virbán Martin és Szaka István küzdelme volt 52 kg-ban. Vastapsot kaptak mind a ketten, mert közönségszórakoztató, színvonalas bokszot mutattak be. A másik remek mérkőzés Tallósi Péter és Bárányi Péter között alakult ki 81 kg-ban. Ha az előzőre azt mondjuk, hogy kitűnő volt, akkor ezt nyugodtan illethetem a szuper  kitűnő jelzővel. Tallósi ráadásul sérüléssel bajlódott a felkészülés során, Bárányi pedig nagyon sokat és egyenletesen fejlődött. Két meccset is technikai K. O.-val nyert meg az ob-n a bal felütésének köszönhetően” – dicsért Füzesy.

Olyan versenyző is akadt, aki az ob-n nyújtott teljesítményének köszönhetően került be a válogatott keretbe. „A szupernehézsúlyban egyébként sem túl népes a mezőny, a pécsi Molnár Antal győzelmével pedig szó szerint beverekedte magát a keretbe.”

Az ifjúsági válogatott a vb előtt még elutazik Linzbe, a Dolomit-kupára. „Az a verseny jó nemzetközi felmérő lesz arról, hol tartunk jelenleg és miben kell még fejlődnünk” – tekintett előre a vezetőedző.


balról Virbán Gábor, Bárányi Péter és Virbán Martin

IFJÚSÁGI ÖKÖLVÍVÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Döntő
46-49 kg: Virbán Gábor–Moldoványi Bence 3-0
52 kg: Szaka István–Virbán Martin 3-0
56 kg: Mislai Kristóf–Bundovics István 3-0
60 kg: Jankó Krisztián–Serbán Henrik 3-0
64 kg: Dévényi Dominik–Károly Csaba 3-0
69 kg: Kozák László–Hankó Kálmán 3-0
75 kg: Árpád Viktor–Pallai Kevin 2-1
81 kg: Tallósi Péter–Bárányi Péter 2-1
91 kg: Kocsis Richárd–Farkas Dominik 3-0
+91 kg: Molnár Antal–Vincze István 3-0

A teljes eredménylistát IDE kattintva tudják megtekinteni!

(forrás: utanpotlassport.hu)

Képek

Brandenburg, kajak-kenu Európa-bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41