Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

UTE BOKSZ ÉLET - BIZALOM KUPA - I. és II. forduló

Boksz szakosztály 2011-03-16

E rendezvények nem csak az újpesti öklözők előre menetelét segítik, az egész ökölvívó társadalmunk előtt nyílt meg ugyan is a lilák edzőterme.
Láthatóan országos méretűvé váltak az UTE évnyitó rendezvényei, még a Sport 1 fürkésző kamerái is jelen voltak a késő estébe nyúló maratoni szombati napon.

Az események egyik fő szervezőjét, az újpesti öklözők vezetőedzőjét, aki egyben a Magyar Ökölvívó Szövetség junior válogatott keretének is vezetőedzője, Farkas Józsefet kértük meg arra, foglalja össze e kiemelt sportesemények hazai ökölvívó életre vonatkoztatott szerepét, s helyét.

- Az előző rendezvényünkkel egy szükséges és ésszerű hagyományt szerettünk volna megteremteni: így a továbbiakban, azoknak az öklözőinknek, akik nagyban rivalizálnak a válogatott keretben való elsődleges szerepért, folyamatos küzdelmi napokat biztosít az UTE.
E küzdőnapoknak a KIVÁLASZTOTTAK NAPJA nevet adta Szántó Imre /Öcsi Bá/ által vezetett edzőbizottságunk..
A sportágunk felnövekvő nemzedékét, kiemelt versenyzőinket árgus szemmel figyelő szakmai team is jelen van e napokon.
Ebben az évben nem kisebb versenyek előtt állnak a juniorok, mint az EB, és VB.
Az Európa bajnokságra júniusban, míg a Világ bajnokság júliusban kerül sor. Még egy hónap sem lesz a két világverseny között.



Hol lesznek ezek a viadalok?
Igen nagy sportszakmai győzelemnek, sportpolitikai pozitívumnak könyvelhető el az, hogy az Európa bajnokságot hazánk rendezheti. Keszthely lesz a házigazda.
A világbajnokság rendezési jogát Alma Ata nyerte.

A hazánkban zajló ökölvívó élet egyértelmű elismerése a rendezési jog kivívása. Milyen esélyekkel, milyen várható helyezésekkel számol a szakma?
- Természetesen hatalmas felelősséggel is jár a rendezési jog. Mint vendéglátók, úgy a juniorjaink felkészülésben, mint a Bajnokság rendezésben maximumot kell nyújtanunk.
Szövetségi kapitányunk felügyelete mellett egy szakterületeket átfogó, állandó, egymásra épülő felkészülési programot indított el korosztályokért felelős edzői team. E felkészülési program olimpiai ciklusokon átívelő, melynek birtokában számos visszaellenőrzési adatot rögzítünk, s e mutatókra tudunk támaszkodni. Szakmai erőnk így olyan mértékben megnőtt, hogy kampányszerű munkának még csak a látszata sem merülhet fel.
Büszkén jelenthetem ki azt, hogy tudományos szakértelemmel felruházva, mai vezetőségünk, mai sporttársadalmunk új lendületbe hozta ökölvívásunkat. Új korszak eljövetelének megalapozásán törjük a fejünket edzőbizottságunkban is. Soha nem láttam, s éreztem ennyi pozitívumot fejekben, s arcokon egyaránt!
Nem tervezhetünk alacsony mércével, ám az sem lenne helyes, ha nagy határozottsággal leendő világverőkké kiáltanánk ki magunkat. Előresejtetően azonban azt mondhatom: pozitív vagyok s bízom az eredményekben, bízom, mert tudom, hogy honnan indultunk, s hová szeretnénk eljutni. E Kiválasztottak Napja nevezetű küzdőnapok pedig csak tovább erősítenek engem a sejtetésben.

A mai Kupanapon is a juniorok voltak a célkeresztben?
A Bizalom Rt. Kupa 4 fordulós, országos versenynaptárunk egyedülálló maratoni rendezvénye.
Érdekességét az adja, hogy minden korcsoport képviseltetheti itt magát. Hiba lenne, ha csak egyetlen területre koncentrálna a szakma.


Jelentőséget tulajdonítunk minden korcsoportnak. Ezt az a tény is bizonyítja, hogy a szövetségi kapitányunk Dr. Kovács László is eljött a rendezvényre. Ő elsősorban a felnőttekre és lehetséges utódaikra, az ifikre koncentrált.
Köszönetet kell itt mondanom a BABSZ vezetésének, Dr. Laczkó János elnök úr bizalommal ruházott fel ugyanis és az ő inspirálására szántam el magam, és vállaltuk el a rendezői szerepet.

Az UTE Öklözői hogyan szerepeltek?
Király Viktorral viszonylag elégedett vagyok, hiszen voltak klasszis, remek pillanatai, s ellenfelét egy percre sem hagyta alkotni. Sima győzelme megnyugtat.
Horváth Erik itt - lustasága miatt - 2 súlycsoporttal feljebb indíttatott. Szándékosan kényszerítettem a kötelezően mérkőző szerepébe, ugyanis fel kell ébrednie, tehetségével élni már nem sokáig lesz képes, 17 éves. Most elindul egy pozitív lendületes úton, vagy marad az iskola szünetek kibeszélt „félelmetes” bokszolója.
Balázs Dávidot nagyon nyomasztja az, hogy édesapja áll a szorítóban mögötte. Ezt már meg is beszéltük, a következő időszakokban, szülőmentes harcokat vív majd.
Nagyon sok kezdő ökölvívónk van. Most lehetőségük volt hazai környezetben, közelről, az éles szorító légkörét átélni.
A következő fordulóban felnőtteink is bekapcsolódnak, s remélem felépül addig Csombor Vivien is, és indulni tud.


A Bizalom Kupa II. fordulóját március 12-én bonyolították le.
Érthető okok miatt jóval kevesebb öklöző érkezett a mérésre (15 SE, 52 fő), hiszen szinte feltornyosultak a versenylehetőségek e napon, e hétvégén. Ez nem baj, sőt nagyon is pozitív előrahaladást feltételez, melyből kamatozhat az ökölvívó társadalom.
E napon 17 pár lépett az Újpesti boxterem szorítójába. Paprikás hangulatú mérkőzések zajlottak ismét.
Az újpesti Csombor Vivien valóban indult és BBK-s ellenfelét a vártnál nehézkesebben tudta felülmúlni, de már szemlátomást túl van a nehezén, felépült teljesen.
Király Viktor meggyőzően öklözött, ám a végére a szokásos elégedetlenséget tükröző arckifejezése elárulta hangulatát, és azt is, hogy mást várt, másfajta, könnyebb győzelmet remélt.
A győzelméhez azonban semmi kétség nem fért, bár egy bíró vesztesnek hozta ki (4:1)!

 

Képek

Taekwondo farsang - 2019.03.01. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41