Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Beri Krisztina a Madárfészek és az UTE ökölvívók új sikerkovácsa!

Boksz szakosztály 2017-10-20

A Bükön lezajlott “Caramell Premium Resort” női ökölvívó magyar bajnokságon nem csak a súlycsoportjában bizonyult jobbnak versenyzőnk, de megválasztották a torna legjobbjának is.

Az UTE ökölvívó szakosztály és a Madárfészek közötti kimagaslóan példaértékű sportszakmai kapcsolatnak köszönhetően ismét nagy sikert könyvelhetett el a lila-fehérek vezetése.

Beri Krisztina ez évben igazolt le Újpestre. Mint nagyon szerényen elmondja, meglehetősen későn 2008-ban 26 évesen kezdte el a sportolói pályafutását. Bátyja is a küzdősportok szerelmese, versenyzője volt.

Sokat köszönhet nevelő-edzőinek Gájer Józsefnek, és Somlai Miklósnak. Somlai Miklós a mai napig egyengeti, segíti a pályafutását.

A kezdetek után 4 évig folyamatosan versenyzett és ezen időszak alatt 3 esetben ezüstéremig, egy esetben bronzéremig jutott a magyar bajnokságokon. „Sorosom ez után úgy hozta, hogy négy évig ki kellett hagynom”.

Krisztina szerint a számára kijelölt út mégis csak az ökölvívás volt, hiszen miután átlépett a nehézségeken az ökölvívó termekben rögtön újra magára talált.

Mi más is lehetne a célja, mint az Olimpia, hiszen erről álmodik minden eltökélt sportoló.

Ehhez jelenleg minden adott, s mint mondja Erdei Zsolt a példaképe, ezért is döntött a Madárfészekbe való beköltözésről. A „Fészek” igazgatója Wida József úr kereste meg, s az, hogy egyben az UTE szakosztályának is tagja lehet, nagyon nagy erőt ad neki s a bajnokságon is ebből merített.

"Új otthonommá vált egyhamar az UTE pálya, szeretek itt lenni, lassan már mindenki előre köszön, pedig ezen a téren én is igyekvő vagyok. A birkózók családja is befogadott, hiszen egymás mellett lakunk, edzünk és sokat beszélgetünk. Nem unatkozom."

Arra, hogy mik a közeli és a távoli tervei, magabiztosan válaszol: "Először is: angol nyelvvizsgát szeretnék tenni, az olimpia után pedig edző szeretnék lenni."

Fotó: Irmai Zsófia

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41