Dátum: 2021 október 23. (szombat) | Gyöngyi

hírek

2014 évi Junior ökölvívó Európa bajnokság

Boksz szakosztály 2014-11-14

Egyesületünk 63 kilógrammos súlycsoportú junior ökölvívó versenyzője Kontrecz Márk kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 2014. október 30. - november 9. között Anapában megrendezett kontinentális viadalon.

Farkas József ökölvívó szakedző kérdezzük, aki egyébként klubunk és egyben a junior válogatott vezetőedzője is, Márk pontot érő ötödik helyezésével elégedett-e?

- Mielőtt Márkról szólnék, megemlíteném, hogy köszönettel tartozom a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetésének, hiszen akár csak az elmúlt években, idén is teljes csapattal indulhattunk és bizonyíthattunk Európa legjobbjai között.

Köszönöm továbbá az UTE vezetésének is, hogy kiemelkedő versenyzőink teljesítményét nem csak figyeli de ösztönzi is egyben.

 

 Anapában 33 nemzet 254 versenyzővel jelent meg, s a döntő napjára 11 nemzet öklözői léphettek szorítóba, oszthatták a pofonokat. Sajnos Márk nem jutott el odáig, pedig mindenki odavárta.

A döntőben egyébként 11 orosz, 2 magyar, 2 ukrán, 2 azeri, 2 olasz, 2 ír, és 1-1 moldáv, török, német, skót, és román jutott. Mindösszesen 26 mérkőzést vívtak a versenyzőink és ebből 13 végződött győzelemmel, illetve és 13 vereséggel, 2 fiúnk döntőbe jutott, s végül ezüstérmet érdemelt ki. Volt 1 elődöntős III. helyezettünk is. A kiválóan szerepelt magyar csapatból 6 fő végzett a pontszerző 5. helyen

Kontrecz Márk is e versenyzők közé tartozott, ám őt én is és a vezetésünk is a döntőbe várta. Mégis azt tudom mondani, mindent megtett. Az első napon egy szerb versenyzőt 3:0 arányú egyhangú pontozással, majd a lengyelek válogatott versenyzőjét szintén egyhangúan győzte le. Így jutott a legjobb nyolc közé. Márk súlyában 22 fő induló versenyző volt.Aztán a harmadik helyért, ill. az elődöntőbe jutásért az azeriek bajnokával hozta össze a sors. Az azerit (Gulyev Parviz) Márk is én is legyőzhető ellenfélnek véltük, bár másoknak, addigi mérkőzéseit látva félelmetesnek tűnhetett. Márk nyugodt, higgadt volt mindvégig, nagyon okosan készült e mérkőzésére, s magabiztosan uralta is a szorítót mindvégig.

Nagyon nagy mérkőzés volt, talán az egész Európa bajnokság egyik legjobb mérkőzése!Végül is a bírók 2:1 arányban az azerit jutalmazták. Elkeserítő, hogy az azeri a döntőben körülbelül úgy kapott ki az orosz versenyzőtől, hogy szerintem jobb volt. A bírók ott is másként látták, mint én. Ám végül is azt mondhatom, hogy egy nagyszerű csapattal, kimagasló eredményt hoztunk el Anapából, s ez nagyon fontos.Az, hogy a 33 induló nemzetek közötti csapatversenyben az előkelő V. helyen végeztünk, hab volt a tortán!

Bár Márk egyben Madárfészek Akadémiás is, így a sikere ott is nyomokat fog hagyni, de e siker mindenképpen az újpestiek sikere.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41