Dátum: 2018 május 23. (szerda) | Dezső

hírek

Felföldi László aranyérmet szerzett a Junior Ökölvívó Magyar Bajnokságon!

Boksz szakosztály 2016-11-02 Megtekintések száma: 892

A Dr. Fejes András Sportcsarnokban a fennállásának 110 éves évfordulóját ünneplő GYAK szervezésében négy napon át, október 26-a és 29-e között folytak a junior magyar bajnokság küzdelmei. 

Szakosztályunk 3 versenyzővel indult a Bajnokságon, s az alábbi eredményeket érték el:

75 kg              Kóczián Dávid          II. helyezés
80 kg              Suki József               VI. helyezés
+80 kg            Felföldi László          I. helyezés

Szakosztályvezetőnket Farkas József ökölvívó szakedzőt kértük meg foglalja össze meglátásait egy rövid szakmai értékelésben.

Hogyan látta versenyzőink szereplését, különös tekintettel arra, hogy ön a jelenlegi junior válogatott összeállításáért felelős vezetőedző is.

Farkas József: Az UTE színeiben induló versenyzőim a maximális teljesítményt hozták ki magukból ezen a Bajnokságon, bár mindhárom versenyzőnket a döntőbe vártam. A junior válogatott vezetőedzőjeként nekem az egész mezőnyt kellett figyelemmel kísérnem, s így kaphattam teljes képet a jelenlegi junior korcsoportunk hazai mezőnyéről. Az ökölvívó akadémiák működése óta látványosan fejlődik hazai versenyeinken az utánpótlás korú öklözőink tudása és hozzáállása. Nekünk is mindhárom versenyzőnk a Madárfészek Akadémiában készült s azt gondolom, mint klubvezető köszönettel tartozom Erdei Zsoltnak és az ő támogatása alatt dolgozó edzői csapatnak, hiszen versenyzőink formaidőzítése kifogástalan volt.

Ennek ellenére Suki József nem került dobogóra sem!

Farkas József: Ez igaz. Suki egyértelműen elaludta a mérkőzését és bár a harmadik menetét hozta, már túl késő volt az ébredése. Tanulságos volt látni azt, hogyan is válik egy nagy remény háromszor két perc alatt semmivé. Nekünk, szakembereknek az lesz a feladatunk, hogy Józsit ismét összerakjuk, mert tehetsége is erre inspirál bennünket. Kóczián Dávid menetelése viszont - a rendkívül erős 75 kilós súlycsoportban - egészen a döntőig, Felföldi Laci rendkívül látványos mérkőzései, s bajnoki címszerzése valamint a különdíja határozottan azt mutatja, hogy jó úton járunk. Dávid annak ellenére, hogy látszólag törékeny alkat, s egyesek szerint elvész ebben az akcelerált mezőnyben, mindenkit képes kibokszolni. Ügyessége megkérdőjelezhetetlen. A döntőben is nagyszerű teljesítményt nyújtva, helyenként igen látványos technikai elemekkel operálva küzdött. Meg is dicsértem érte! Ő a mi nevelésünk akár csak Suki Józsi. Aztán Felföldi László - akit nemrégen igazoltunk Újpestre - bajnoki címszerzése és rendkívül beszédes különdíjazása is, hiszen az egész bajnokság legnagyobb küzdelmét is néki és az elődöntőbeli ellenfelének a kecskeméti Fehér Koppánynak ítélte a szakvezetésünk – talán a legnagyobb sikernek könyvelhető el.

Milyennek látta az egész magyar mezőnyt?

Farkas József:  Ez az a korcsoport, amely mindig is erős volt hazánkban. Most is így látom. Nagyon sok tehetség alkotja a juniorok mezőnyét. Külön öröm számomra és szakmai elismerésként fogom fel, hogy javaslatomat, melyet két olimpiai ciklus óta több esetben is megfogalmaztam, ezen a bajnokságon végre figyelembe vették, s nem csak egyetlen egy különdíjazási lehetőségben részesülhettek kiemelt utánpótlás korú versenyzőink. E nagyszerűen és nagyszerű körülmények között megrendezett Bajnokságon különdíjazásban részesíthettünk 5 felnövekvő ökölvívó tehetséget, s így ökölvívó sportágunk távlati céljait is elérhetőbbé tettük az hiszem. Szakosztályvezetőként is elégedett lehetek, hiszen egy rendkívül erős mezőnyben, három versenyzőnkből kétdöntősünk volt, és az egyik különdíjat is szakosztályunk versenyzője vehette át! Ez úton is gratulálok sportolóinknak!

A versenybizottság a legjobb mérkőzésnek a Felföldi László - Fehér Koppány KSC találkozót választotta!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41